sobota, 6 lutego 2016

Wiosenne propozycje - pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Może zostawimy już ten twaróg, choć znalazłoby się jeszcze parę sposobów na pastę śniadaniową z twarogiem w roli głównej, dzisiaj chciałam zaproponować pastę jajeczną ze szczypiorkiem.
Do jej przygotowania potrzeba:

5 jaj ugotowanych na twardo
2 łyżki stołowe majonezu
pęczek szczypiorku
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o mniejszych oczkach, dodać majonez, pokrojony drobno szczypiorek, doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu.
Pasta jajeczna gotowa, smakuje doskonale i jest alternatywą dla samych jaj na twardo.

Pisałam jak pozyskać domowym sposobem zielona cebulkę, dzisiaj w jednym ze sklepów zauważyłam zestaw do samodzielnej parapetowej uprawy między innymi szczypiorku. Zestaw składał się z doniczki z podstawką, odpowiednio dobranej ziemi w woreczku i saszetki z nasionkami, warto skorzystać z takiej oferty i wyhodować własny szczypiorek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz