Ciasteczka z cukrem są bardzo proste do wykonania, wymagają jedynie 30 minut czasu na schłodzenie w lodówce.
Składniki na proponowane ciasteczka na pewno znajdą się w każdym domu, potrzebujemy:
300 g mąki pszennej
300 g mąki pszennej
200 g masła (Masło musi być przechowywane w temperaturze pokojowej)
100 gr cukru
gruboziarnisty cukier do obtoczenia ciastek
Rozpoczynamy od ubicia masła z cukrem przy pomocy miksera, następnie dodajemy całą mąkę, miksujemy do otrzymania konsystencji przypominającej kruszonkę. Wyjmujemy ciasto z naczynia, delikatnie je zagniatamy nadając mu kształt wałka.
Na papier do pieczenia wysypujemy niewielką ilość gruboziarnistego cukru i rozprowadzamy go równomiernie na powierzchni papieru. W tym właśnie cukrze obtaczamy uformowany wałek z ciasta. Obtoczone cukrem ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy na około 30 minut w lodówce.
Po tym czasie wyjmujemy ciasto, kroimy krążki o szerokości 1 cm i pieczemy w nagrzanym do 165 stopni piekarniku przez 20 minut.
Rozpoczynamy od ubicia masła z cukrem przy pomocy miksera, następnie dodajemy całą mąkę, miksujemy do otrzymania konsystencji przypominającej kruszonkę. Wyjmujemy ciasto z naczynia, delikatnie je zagniatamy nadając mu kształt wałka.
Na papier do pieczenia wysypujemy niewielką ilość gruboziarnistego cukru i rozprowadzamy go równomiernie na powierzchni papieru. W tym właśnie cukrze obtaczamy uformowany wałek z ciasta. Obtoczone cukrem ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy na około 30 minut w lodówce.
Po tym czasie wyjmujemy ciasto, kroimy krążki o szerokości 1 cm i pieczemy w nagrzanym do 165 stopni piekarniku przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz