Tym razem chciałam zaproponować nadziewane babeczki, smaczne, lekkie i łatwe do przygotowania.
Babeczki najlepiej najlepiej upiec w foremce z wgłębieniami ( proponuję metalową blaszkę do pieczenia babeczek, silikonowa ma mniejsze wgłębienia ).
Składniki na nadzienie do foremki:
1 puszka ananasa,
1 puszka ananasa,
6 kandyzowanych wiśni,
50 g masła,
125 g cukru.
Przy pomocy miksera ucieramy masło z cukrem, do każdego wgłębienia w blaszce wkładamy łyżeczkę maślanej masy, następnie plaster ananasa, a w środek wisienkę.
Składniki na ciasto:
2 jajka,
Składniki na ciasto:
2 jajka,
125 g cukru,
4 łyżki soku ananasowego,
125 g mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli.
Z podanych składników przygotowujemy ciasto, jajka ubijamy z cukrem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą, porcjami dodajemy ją do masy jajecznej, na koniec dodajemy sok ananasowy.
Tak przygotowanym ciastem zalewamy wypełnione wgłębienia w blaszce na babeczki. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy przez ~ 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz