Zapiekanka to bardzo dobry pomysł na jesienne kolacje. Rozgrzewająca, smaczna i łatwa do przygotowania, a dodatkowo gromadzi domowników przy stole ( smaczniejsza świeża niż odgrzewana ).
Przygotowałam kilka propozycji zapiekanek ( przejrzałam czasopisma kobiece, wybrałam te najciekawsze ) i postaram się je opisać w cyklu który oczywiście nazwę " Zapiekanki na jesień ".
Do przygotowania zapiekanki niezbędne jest naczynie żaroodporne
ponieważ jak sama nazwa wskazuje potrawę u nim umieszczona będziemy
zapiekać w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni.
Wybór tego
rodzaju naczyń jest duży jedynie warto się zastanowić nad wielkością
naczynia, a to zależy od ilości porcji jaką chcemy przygotować. Z reguły
ilość składników w przepisach jest podawana dla 4 porcji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz