środa, 15 listopada 2017

A na deser....

Budyń, ale nie taki zwyczajny, proponuję deser do którego użyjemy budyniu, jabłek i ciasteczek korzennych.
Przepis wyczytałam w jednej z " babskich " gazet, trochę go zmodyfikowałam, przygotowałam i zaskoczyłam moją rodzinę.
Koniecznie spróbujcie.

Potrzebujemy:
budyń ( waniliowy, śmietankowy)
1/2 litra mleka
2 jabłka, cynamon
kilka ciasteczek korzennych

Na początku musimy przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy cynamon i dusimy przez chwilę żeby jabłka straciły surowość.
Na dno salaterki kruszymy ciasteczka korzenne, układamy po łyżce jabłek z cynamonem, posypujemy pokruszonymi ciasteczkami i przykrywamy budyniem. Dekorujemy ciasteczkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz