Wracamy do cyklu postów zatytułowanych " Ciasta owocowe", proponuję banany w szlafrokach.
Do przygotowania tych ciastek możemy wykorzystać gotowe ciasto francuskie do kupienia w każdym markecie.
Oprócz ciasta francuskiego potrzebujemy:
5 bananów
sok z jednej cytryny
1 żółtko
1 opakowanie polewy czekoladowej
Ciasto francuskie kroimy na 10 kwadratów, banany obieramy kroimy na połowę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Na każdym kwadracie ciasta układamy ukośnie połówkę banana i sklejamy dwa przeciwległe rogi.
Ciastka smarujemy rozmąconym żółtkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 15 minut.
Upieczone i wystudzone ciastka dekorujemy polewą czekoladową przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz