Kolejny przepis na danie z wykorzystaniem naleśników, tym razem farszem będzie filet z kurczaka, podobnie jak w poprzedniej propozycji będziemy je zapiekać w żaroodpornym naczyniu.
Składniki:
filet z piersi kurczaka - 200 gramów
Fix do Spaghetti Bolognese - 1 opakowanie
marchewka - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
woda lub mleko - 250 mililitrów
mąka - 150 gramów
jajko - 2 sztuki
olej
ser żółty ementaler - 100 gramów
kwaśna śmietana 18% - 100 mililitrów
Mięso kroimy w kostkę, marchewkę i cebulę proponuję zetrzeć na tarce o dużych oczkach, tak przygotowane składniki smażymy na oleju ( do zrumienienia się mięsa), następnie dolewamy pół szklanki wody i dodajemy fix do spaghetti bologneese. Gotujemy aż do zgęstnienia masy.
Smażymy cienkie naleśniki na które nakładamy przygotowany ostudzony farsz.Naleśniki składamy podobnie jak krokiety i umieszczamy w żaroodpornym naczyniu, smarujemy śmietaną i posypujemy tartym żółtym serem.
Zapiekamy w temp. 200 stopni przez około 10-15 minut.
Podajemy gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz