poniedziałek, 21 marca 2016

Ciasto w wersji light

 Zbliżają się święta, w sklepach co raz więcej świątecznych różności, nie tylko smakołyków ale również artykułów gospodarstwa domowego pozwalających nam przygotować świąteczne  pyszności.

Skoro o artykułach gospodarstwa domowego, to kupiłam silikonową okrągłą foremkę do ciasta, należało ją wypróbować, ponieważ nie miałam pomysłu na ciasto kupiłam gotową mieszankę o nazwie " Kopiec kreta".
Robię to bardzo rzadko i chyba nie doczytałam do końca jakie składniki będą mi dodatkowo potrzebne do przygotowania tego ciasta.

Zabrałam się do roboty i zgodnie z przepisem na opakowaniu przygotowałam ciasto, które bardzo ładnie upiekło się w nowej foremce. Po wystudzeniu ciasta postępowałam dalej wg opisu i tutaj ZONK, nie kupiłam śmietany, która jest niezbędna do przygotowania masy.
Trzeba było ratować sytuację, na szczęście miałam w domu śmietankę "Śnieżkę", przygotowałam ją zgodnie z opisem na opakowaniu a dalej postępowałam tak jak napisali na opakowaniu ciasta " Kopiec kreta".


Ciasto wyszło smaczne, ( nie wiem jak naprawdę powinno smakować) zastosowanie śmietanki "Śnieżki " uczyniło "Kopiec kreta" mniej kalorycznym ciastem, takim w wersji light... cha, cha, cha....





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz